Τί παίζει...

Τρέχουσες παραστάσεις
Εργαστήρια, σεμινάρια, δράσεις

SHOP

coming soon

Προφίλ

Το κουκλοθέατρο Αντράλα, με οδηγό το δράκο ταξιδεύει σε κόσμους φανταστικούς, μαγευτικούς, ονειρεμένους. Ανακαλύψαμε ένα μαγικό τρόπο να λέμε ιστορίες και να ζούμε μέσα σε αυτές δίνοντας ζωή σε πλάσματα φτιαγμένα από ανθρώπινο χέρι και προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να ταυτιστούν με αυτά.

Να ‘μαστε λοιπόν! Μια μικρή ουτοπία χωρίς στεγανά όπου τα άψυχα εμψυχώνονται και το αδύνατο γίνεται δυνατό. Στόχος της ομάδας μας είναι να προάγει την ομαδικότητα και την έκφραση και να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους μέσα από το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό. Από τους πολυσύχναστους δρόμους στις σχολικές τάξεις και από τα θέατρα στις πλατείες μικρών χωριών η Αντράλα έχει ως όραμά της να γνωρίσει σε όλους το κουκλοθέατρο και να γίνει τόπος συνάντησης για μικρούς και μεγάλους κουκλοπαίχτες από όλο τον κόσμο.

Επίσης το κουκλοθέατρο Αντράλα διοργανώνει την παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου στα Ιωάννινα από το 2014 έως σήμερα.

Μια μικρή κίνηση του χεριού αρκεί και ….το κουκλοθέατρο ξεκινάει!

Ο Χώρος

Ο δράκος της αντραλοομάδας βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο Κύκλος ( Αραβαντινού 14, Ιωάννινα) όπου σκαρφίζεται ιστορίες και δημιουργεί φανταστικούς κόσμους. Μαθήματα κουκλοθεάτρου για παιδιά, εργαστήρια για εφήβους και ενήλικες, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και εκπαιδευτικά προγράμματα όλα πλασμένα με αγάπη και πασπαλισμένα με πολλή αστερόσκονη.

Στο εργαστήριό μας συμβαίνουν πράγματα πέρα από καθε φαντασία! Στρατιές από κόλλες, χαρτόνια, υφάσματα, ψαλίδια και εργαλεία συγκεντρώνονται και πέφτουν στη μάχη, χτίζοντας κόσμους μαγικούς στους οποίους ζωντανεύουν οι ήρωες της φαντασίας μας! Απ’ τα κουρέλια και τα σανίδια φτιάχνουμε παραμύθια για τις ψυχές που ψάχνουν φως. Δίνουμε ανάσα απ’ τη δική μας και ότι ήταν άψυχο μέχρι χθες τώρα μας λέει τη δική του ιστορία

Η ομάδα

Ο δράκος μάζεψε γύρω του ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος: την αγάπη για το κουκλοθέατρο μέσω της ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης πάντα σε συνάρτηση με τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

sok

Σωκράτης

Ο Σωκράτης γεννήθηκε σε ανύποπτο χρόνο, κλαίγοντας κάπου στα Ιωάννινα. Αν και τελείωσε τις σπουδές του σαν ηχολήπτης δεν τον ενδιέφερε τόσο. Ανήσυχο πνεύμα, δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει νέα ενδιαφέροντα. Ώσπου είδε μια κούκλα στον δρόμο, έγινε η σύνδεση κι αποφάσισε να γίνει κουκλοπαίχτης. Καθώς αγαπούσε τους δράκους, τα παραμύθια, τις διαφορετικές φωνές και τις κατασκευές βρήκε τον δρόμο του και τσούπ, δημιούργησε την Αντράλα. Μαζί με τις κούκλες του μπορεί να ταξιδεύει σε τόπους μαγικούς και πολυδιάστατους, ενώ η επαφή του μαζί τους, σαν το νερό στις ρίζες του δέντρου, τρέφει την ψυχή του εκ βάθους.
giannis BW

Γιάννης

Ο Γιάννης γεννημένος στο Αγρίνιο, ξεκίνησε να σπουδάζει πληροφορική αλλά στην πορεία τον κέρδισε η υποκριτική. Ξεκίνησε να ασχολείται με την τέχνη του θεάτρου συμμετέχοντας σε πολλές παραστάσεις τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Μια μεγάλη αγάπη του είναι το σκάκι αν και φοβάται μην του φάνε τη βασίλισσα. Εκτός από τα πιόνια που εμψυχώνει , η δεξιοτεχνία του πέρασε και στις κούκλες, όπου συμμετέχει στην παράσταση Λυκουργο-μπερδέματα . Στο κουκλοθέατρο Αντράλα συμμετέχει ως κουκλοπαίχτης-ηθοποιός.
katerina BW

Κατερίνα

Η Κατερίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με πιάνο αλλά όχι Γαλλικά. Τελείωσε τις σπουδές της στο τμήμα παραδοσιακής μουσικής στην Άρτα. Μεγάλη της αγάπη το τραγούδι και η υποκριτική. Σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης συνάντησε την Αντράλα όπου έβαλε το χεράκι της, το μεράκι της και όλη της την τέχνη γράφοντας και σκηνοθετώντας την παράσταση Λυκουργο-μπερδέματα! Στην Αντράλα παίζει σε παραστάσεις , κάνει σεμινάρια, γράφει και σκηνοθετεί!
anna BW

Άννα

Η Άννα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Βέροια. Όταν ήταν μικρή, έτρωγε όλο το φαγητό της μόνο όταν άκουγε παραμύθι από τον μπαμπά. Μεγαλώνοντας, για να ξεκουραστεί από τα διαβάσματα του σχολείου, έκανε κάτι περίεργο. Διάβαζε! Στην ερώτηση «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» η απάντηση ήταν «Συγγραφέας και δασκάλα». Δασκάλα είχε ήδη γίνει. Τώρα της έμενε να γίνει συγγραφέας. Με αφορμή λοιπόν, το πρώτο της παραμύθι "Γιούκι, η λευκή δράκαινα" ήρθε σε επαφή με το κουκλοθέατρο Αντράλα, όταν της χάρισαν μια κούκλα Γιούκι για τα εργαστήριά της. Στην αντράλα είναι εμψυχώτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στα εργαστήρια για παιδιά.
giota BW

Γιώτα

Η Γιώτα γεννήθηκε στην πόλη όπου το φιλί σκοτώνει, το πασίγνωστο Κιλκίς. Τελείωσε Φιλολογία στα Ιωάννινα και Γραφιστική. Ξέμεινε στα Γιάννενα γιατί απολαμβάνει τον βροχερό καιρό και την φύση. Από μικρή ηλικία ζωγράφιζε κι έφτιαχνε κόσμους μαγικούς. Συνάντησε το κουκλοθέατρο και από τότε δίνει χρώμα και εικόνα σε κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο. Στην Αντράλα έχει αναλάβει την γραφιστική υποστήριξη της ομάδας.
akis

Άκης

Τι είναι αυτό που τραγουδάει, παίζει 13 μιση μουσικά όργανα και κάνει ποδήλατο; Ο Άκης! Ο οποίος Σαββατο γεννήθηκε στα Γιάννενα και δε λέει να φύγει απο εκεί. Πώς να φύγει άλλωστε τώρα που αντραλεύτηκε και έχει βάλει στόχο να παίζει 13 μιση κούκλες σε μια παράσταση! Είναι δάσκαλος μουσικής , τραγουδάει και στην αντράλα συνοδεύει με μουσική τις παραστάσεις και παίζει στις παραστάσεις κουκλοθέατρου.
kollias1

Χρήστος

Μια βροχερά Γιαννιώτικη μέρα τον έφερε στον κόσμο τούτο ένας πελεκάνος με τάσεις φυγής. Παρόλο αυτό όμως έμεινε. Όχι ο πελεκάνος βρε, ο Χρήστος, που από την πρώιμη νιότη του αποφάσισε να ασχοληθεί με τα εικαστικά, την γλυπτική, τις κατασκευές, τα εργαστήρια και σεμινάρια σε ενήλικες και παιδιά. Παραμένει μέχρι σήμερα παιδί… εεε δραστήριος δημιουργικά ήθελα να πω, κάνοντας σκηνογραφίες και την κατασκευή σκηνικών. Μέσω της τέχνης ταξιδεύει νοερά, αναπλάθει κόσμους, δημιουργεί πλάσματα και όντα μαγικά, κάνει παρέα με δράκους και ξωτικά, σκευωρεί με πειρατές και μάγισσες και κάποια Σάββατα ξιφασκεί με την κυρά της Λίμνης. Μέχρι στιγμής το σκορ είναι ισοπαλία... Στην αντράλα είναι σκηνογράφος των παραστάσεων και δημιουργός πολυμορφικών αντικειμένων και κουκλών
katerina (1)

Κατερίνα

Η Κατερίνα γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Από μικρή ήθελε να γίνει ζωγράφος και χορεύτρια αλλά τελικά έγινε δασκάλα. Μεγαλόνωντας κατάλαβε ότι η κληση και η τρέλα της ειναι στον κόσμο των τεχνών. Διότι όταν δεν παίρνει τα βουνά, παίρνει πινέλο και καμβά και φτιάχνει κόσμους φανταστικόυς και μη. Ασχολείται με το θέατρο, τη μουσική και έκανε το λάθος να γνωρίσει το κουκλοθέατρο. Τι το θέλε! Δημιουργεί πλάσματα, συνδέεται με αυτά καλύτερα απο τους ανθρώπους. Στην Αντράλα είναι κατασκευάστρια, εμψυχώτρια και συμμετέχει στις παραστάσεις.
haris

Χάρις

Εικάζεται ότι η Χάρις Μέγα γεννήθηκε στην Αθήνα τα παλιά τα χρόνια, τότε που δεν υπήρχαν ακόμα smartphone. Μια κρύα νύχτα του χειμώνα το κλάμα της ήχησε σαν μουσική στ’ αφτιά των γονιών της που πήραν την απόφαση να τη στείλουν στο ωδείο και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο για να γίνει μουσικός. Τελειώνοντας τις σπουδές της ένιωσε ότι έπρεπε να ρισκάρει και να πάρει τη ζωή στα χέρια της, έτσι διορίστηκε στο δημόσιο (ως μουσικός). Στη συνέχεια το ανήσυχο πνεύμα της την οδήγησε στη Φλώρινα όπου πραγματοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της, έγινε και με τη βούλα(όχι τη μαμά της) συγγραφέας. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας της συνεχίζει να σπουδάζει αυτή τη φορά θέλει να γίνει και με τη βούλα ηθοποιός. Πηγαινοέρχεται στην Αθήνα κάθε βδομάδα και εκπαιδεύεται στο ινστιτούτο Meisner με την ελπίδα ότι μια μέρα θα καταφέρει να σφίξει στα χέρια της το Όσκαρ(ας είναι και το χρυσό βατόμουρο). Στην αντράλα γράφει τα σενάρια και τη μουσική και με την πρώτη ευκαιρία παίζει κι’όλλας!

Αντράλα σε αριθμούς

Οι παραστάσεις μας έχουν ταξιδέψει σε δεκάδες σχολεία, θέατρα και πλατείες σε όλη την Ελλάδα και τις έχουν παρακολουθήσει παραπάνω από 25.000 παιδιά. Από το 2015 μέχρι και σήμερα η Αντράλα έχει ανεβάσει πάνω από 250 παραστάσεις ενώ έχει συνεργαστεί με θέατρα, δημόσιους φορείς και οργανισμούς. Με περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό οι κούκλες έχουν δημιουργήσει πλέον τον δικό τους χάρτη.

0 +

Παιδιά έχουν παρακολουθήσει παραστάσεις μας
0 +
Παραστάσεις από το 2015 έως σήμερα